Καταδίκη του δίδυμου εγκλήματος.

Καταδίκη του δίδυμου εγκλήματος.

 

Η Φ.Π.Κ Πρωτοπορία καταδικάζει τα δίδυμα εγκλήματα του μαύρου Ιούλη του 1974 εις βάρος του κυπριακού λαού. Η καταδίκη τόσο του πραξικοπήματος όσο και της εισβολής πρέπει να αποτελεί κατάθεση δέσμευσης για συνέχιση του αγώνα μας μέχρι την επανένωση και δικαίωση της πατρίδας μας.

Το εγκληματικό πραξικόπημα των παρανοϊκών δικτατόρων υπενθυμίζει στον Κυπριακό Λαό τα τραγικά αποτελέσματα που επιφέρει ο φανατισμός και η διχόνοια. Η μαύρη επέτειος της 20ης Ιουλίου του 1974 βρίσκει και φέτος τη μαρτυρική Κύπρο να αγωνίζεται για την ανατροπή των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής. Οι πληγές στο μοιρασμένο νησί μας παραμένουν ακόμη ανοιχτές με τους πρόσφυγες να παραμένουν μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες, τους εγκλωβισμένους να υποφέρουν καρτερικά την καταπίεση του Τούρκου κατακτητή και τους συγγενείς των αγνοουμένων να ζουν το δράμα της αναμονής για τη διακρίβωση της τύχης των αγαπημένων προσώπων.

Εκπρόσωποι της  Φ.Π.Κ Πρωτοπορία με την σημερινή κατάθεση στεφάνων στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας απέδωσαν με πλήρη σεβασμό την οφειλόμενη τιμή στους ηρωικούς μαχητές που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα.

Η Φ.Π.Κ Πρωτοπορία καταδικάζει για άλλη μια φορά και τη συνέχιση της κατοχής και υπόσχεται πως θα συνεχίσει να συμβάλλει με κάθε τρόπο στον αγώνα για εξεύρεση βιώσιμης λύσης που να επανενώνει την Κύπρο σε συνθήκες ασφάλειας και με προοπτική ευημερίας, ανάπτυξης και προκοπής όλων των κατοίκων του τόπου.

Γι’ αυτό κάθε μαύρη επέτειος όπως η 15η και 20η Ιουλίου του 1974 πρέπει να ακονίζει τη μνήμη και να σμιλεύει τη συνείδηση του καθενός μας έτσι ώστε με σωστή πολιτική ανάλυση, σύγκριση και μελέτη των γεγονότων να εντοπίζουμε τα αίτια για την πορεία που ακολούθησε η ιστορία η οποία λειτουργεί ως φάρος και πυξίδα καθοδήγησης προς τον άσβεστο αγώνα για ελευθερία. Η ιστορική ευθύνη και το εθνικό χρέος έναντι των νεκρών της τουρκικής εισβολής, επιβάλλουν όπως συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι την τελική επίλυση.

Σαράντα δύο και πλέον χρόνια, που το σώμα της πατρίδας μας σημαδεύτηκε από την προδοσία του πραξικοπήματος και τη συμφορά της εισβολής και της κατοχής, καταστούν αδήριτη ανάγκη την απαλλαγή της από το κατοχικό συρματόπλεγμα. Πλέον επανενωμένη θα ευημερήσει και πάλι μέσα σε συνθήκες μόνιμης ασφάλειας και ειρήνης στους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας.

 

Δελτίο Τύπου 20/07/2016